keskiviikkona, lokakuuta 01, 2008

Puoliautomaattinen vesiklosetti


Suon myhäilevin mielin halukkaille ilon irvistellä kylpyhuoneemme kummallisuudelle, siellä kun yhdistyvät länsimaiset mukavuudet ja aito thaimaalainen huuhtelujärjestelmä.

Vuokrasimme Prasatista talon, joka on todella aivan tavallinen ja säästeliään halvalla rakennettu. Se sisältää kuitenkin kaikki mukavuudet ja tietenkin myös vesiklosetin. Nurmikkoista pihamaatakin on pikkuisen, valoisan avara olohuone, ruokailutila, kaksi makuuhuonetta (joista toisesta tein itselleni työhuoneen) ja thaimaalainen avokeittiö talon takana terassilla.

Talo oli täysin tyhjä, joten jouduimme oitis ostamaan itsellemme kaiken tarpeellisen huonekaluista haarukoihin. Kevyt päässälasku kuitenkin osoitti, että saamme näin kohtuullisella budjetilla itsellemme enemmän, paljon ikiomaksi ja nimenomaan juuri sitä, mitä haluamme.

Laskelmani mukaan (sisältäen kaikki hankintamme) maksamme nyt vain kohtuullista vuokraa alle vuoden ajan, minkä jälkeen ostokset on kuoletettu ja jatkossa kukkaroa rasittaa pelkästään talon vuokra, jonka määrä on 5000 THB (n. 100 euroa) kuukaudessa. Päälle tietenkin veden ja sähkön tuottamat kustannukset, puhelin-ADSL ja satelliitin kautta nautitut tv-taivaskanavat.

Takaisin pisulle ja pesulle ...

Tuo kylppäri on se, josta ensisijaisesti ajattelin kertoilla. Thaimaassa muuallakin kuin hotelleissa vierailleet tietävät, miten täällä ovat yleisesti käytössä semmoiset lähes lattiatasolla olevat kyykkykakka-wc-altaat ja niiden vierelle muurattu suurempi vesiallas, mistä ammennetaan kauhalla sekä pesu- että huuhteluvedet. 

Meillä toimii kylpyhuoneessamme periaatteessa vastaava järjestelmä, joskin täällä voi pöntölle peräti istahtaa. Varustelua täydentävät vesisaavin lisäksi käsisuihku (bidé) ja seinällä lämmintä vettä sähköisin menetelmin tuottava suihku. Ja tietenkin oviseinälle sijoitettu pesuallas tykötarpeineen.

Mukavuuksista ja hygieniasta emme siis joudu tinkimään tippaakaan ja väitänpä, että saamme iloa tämän kylpyhuoneen käytöstä jopa enemmän kuin sinä omastasi kotona.

Miten niin? Ajattelepa vain peseytymistäsi kesämökillä perinteisessä suomalaisessa saunassa (missä on usein liian vähän tilaa). Muistatko miten hyvältä tuntuu, kun suihkun sijasta kauhot päällesi ämpärikaupalla viileän raikasta vettä – läträät kerrankin kunnolla, mikä ei ole mahdollista kotioloissa, sillä hyvin varustellussa kaupunkikodin kylpyhuoneessa pidetään paikat kuivina ja joudut siten tyytymään pelkästään suihkuun.

Älkää siis viitsikö sääliä meitä. Kyllä minä mielelläni huuhtelen wc-pöntönkin kauhomalla, kun vettä sentään riittää ja kaiken kaikkiaan on lopulta kysymys asenteista – siitä mitä haluamme, miten mitoitamme omat tarpeemme ja lisäksi, onko meillä edes tarvetta esitellä muille kotia, joka herättäisi yleisiä ihastuksen kiljahduksia.

Tärkeintä on se, että täällä me viihdymme ja tuhlaamme vettä railakkaisiin roiskutteluihin kuumana aikana useammankin kerran päivässä. Niin kuin itsellemme hyvä on.


8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuollainen Wc-kylppäri järjestelmä on ihan hyvä. Anoppilassa nyt ( Phraessa ) ihan samanlainen sähköisellä vedenlämmittimellä. Ennen sielläkin oli vain se betoninen hökötys ja kylmähkö vesi.

Blogisi on mukava ja mielenkiintoinen sillä itsekin olen pohjois-thaimaahan perheineni muuttamassa aivan lähi aikoina.
Tulee vierailtua täällä varmasti useamminkin !

The Phantom

Anonyymi kirjoitti...

Miten iso tuo talonne on?

T:Tipsu

Old Chap kirjoitti...

Eipä olla mittailtu neliöitä. Voisin kuvailla vaikkapa sanoen, että sisätiloiltaan mukavan kokoinen kolmio. Missään muodossa ei ole kahdelle aikuiselle ahdasta.

Anonyymi kirjoitti...

Luxustahan tuo on, suihku ja kaikki
Ja WC-pönttö, eikä vaan reikä lat-
tiassa. :-)
Koitahan parantua. Vedät reilusti
lonkkaa niin kauan, kun tauti vaatii.

t:Suoratukka

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin joissain hoteleissa on WC:n seinässä muovipussi mihin käytetty paperi pitäisi laittaa. Teidän veskissä sitä ei näy. Tosin ei paperiakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä anoppilassa tuo samainen systeemi kestää laittaa wc-paperin pönttöön ja huuhdella alas. Tosin anoppi ja appiukko ei kallista paperia käytä vaan tuolla pidellä huuhtasevat.

The Phantom

Old Chap kirjoitti...

Kyllä meilläkin paperia käytetään, mutta jätepaperin keräykseen emme ole ryhtyneet – sinne menevät vesien mukana ja hyvin toimii.

tapsa kirjoitti...

Kyllä tuo Charlie osaa paskajutuistakin kivasti kirjoitella. Muistuu vain mieleen:"Toinen jalka polvesta poikki..."