perjantaina, lokakuuta 17, 2008

Kuumailmapallo

Thaimaassa on usein tapana lähettää taivaalle kuumailmapalloja liittyen erilaisten tilaisuuksien rituaaleihin. Koska voisit harrastaa vastaavaa puuhailua itsekin lähes missä tahansa, näytän tässä vaiheittain, miten hommat thaimaalaisen temppelin pihalla toteutettiin.

Tarvitset aluksi sen "pallon" (joka voi olla muunkin muotoinen), pienemmän tai suuremman. Sen tulisi olla valmistettu mahdollisimman kevyestä materiaalista muodostaen tiiviin pussin, jonka alapäästä siihen syötetään kuumaa ilmaa. Siis ihan sama periaate kuin niillä isoilla kuumailmapalloilla, jotka kuljettavat matkustajiakin mukanaan.

Tässä tapauksessa kuumaa ilmaa tuotettiin ränniputken kautta, jonka alapäähän oli lisätty palotilaksi mutka. Siinä poltettiin kekäleitä, jolloin kuumaa ilmaa nousi putkea pitkin palloon.

Pallo täyttyy hiljalleen ja pysyy hyvinkin pian pitelemättä pystyssä – jolloin sitä joutuu jopa pidättelemään kaksin käsin, ettei pallo karkaisi taivaalle ennen aikojaan. 

Terveisiä taivaalle – tässä kosketellaan palloa antaen sille henkistä voimaa mukaan. Vai oliko se sitten niinpäin, että sitä sai siitä itselleen?

Tässä lähtee! Sinne se nousee korkeuksiin tyylikkäästi ja aloittaa matkansa tuulten mukana jonnekin.

Huom: Nyt voit nähdä kuvat myös tuplasti suurempina! Kun napsautat blogini kuvia (tästä päivästä alkaen) voit tarkastella niitä nyt tuplasti suurempana (max. 800 pikseliä).


THAIMAAN TELEVISIO KERTOI SUOMEN JALKAPALLOTULOKSISTA

Minä en ole milloinkaan ollut innostunut fudiksesta, mutta vaimoni tapittaa lajia televisiosta ihan mielellään. Ja nyt hän pääsi uudet uutiset kuultuaan suorastaan riekkumaan suomalaisten menestyksestä viherkentillä:

– Suomi pelasi Venäjää vastaan ja teki kaksi maalia, Venäjä vain yhden!
– Sepä oli hyvä. En tiennyt, että me ollaan fudiksessa niin taitavia.
– Yes, hi-hi! Venäjä voitti 3-0 kun Suomi potki pallot omaan maaliin. 

Kiitos vaan. Onhan se joskus todella rattoisaa olla suomalainen. 


2 kommenttia:

pekka47 kirjoitti...

kaikki maalit LASKETAAN!!

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan noita pallokankaita Thaimaassa ihan valmiina myytävänä?
'Tulisi olla valmistettu mahdollisimman kevyestä materiaalista muodostaen tiiviin pussin, jonka alapäästä siihen syötetään kuumaa ilmaa'