maanantaina, lokakuuta 06, 2008

Amphoe Prasat

Pääkatu on pitkä ja leveä, mutta viikonloppuna hiljainen.

Prasat sijaitsee Surinin provinssissa ollen yksi Thaimaan lähes tuhannesta hallinnollisesta alueesta (amphoe). Itse "kaupungin" (alueen hallinnollinen keskus) löydät kartalta 24-tien varrelta risteyksestä, mistä tie 214 poikkeaa pohjoiseen kohti Surinin kaupunkia (provinssin pääkaupunki).

Amphoe Prasat on kokonaisuudessaan laaja käsittäen 908 386 km² alueen, joka jakaantuu edelleen 18 pienempään keskittymään (tambon), joiden asukasmäärä on yhteensä jonkin verran yli 150 000.

Kun siis puhun Prasatin "kaupungista", tarkoitan itse asiassa "amphoen" kaupallista ja hallinnollista keskustaa, missä sijaitsevat postitoimisto (32140) ja tärkeät virastot. Tänne ovat keskittyneet myös kaupat ja liikeyritykset, joista lähiseudun kylien asukkaat hakevat ne tuotteet, joita ei vähäisistä kyläkaupoista löydä – elleivät sitten aja samantien 30 km etäämmälle Surinin kaupunkiin, mistä löytyvät myös lähimmät jättimarketit (Big C ja Lotus).

Jokainen joka on matkustellut maanteitse Thaimaassa on nähnyt yllin kyllin vastaavia taajamia, ohittaen ne olakohautuksin kuten minäkin aikaisemmin Prasatin. Vasta nyt asukkaana olen poikennut myös sivukaduille ja kujille todeten, ettei sieltä todellakaan juuri sen enempää löydä kuin ennalta voisi arvata – arkista asutusta ja jonkin verran yritystoimintaa, mutta tuskin mitään turistia kiinnostavaa.

Silti en tunne ainakaan vielä tylsistyväni täällä. Ihmiset sen saavat aikaan ja myös jotkut kohteet, joista kerron myöhemmin – ja asuuhan täällä muitakin ulkomaalaisia, joista saanen heistäkin tarinaa aikaan. Pysy siis mukana lukijana – ja kerro tästä myös kavereillesi. 


1 kommentti:

marjatta whitaker kirjoitti...

Huomenta Old Chap!
Kiitos mielenkiintoisista artikkeleista. Itse olen Thaimaan ihailija ja sina tayta paljon niita kohtia joista en tieda. Mielenkiinnolla suraan juttujasi. Odotan juttuja Expatriottejen elamasta siella!
Love Marjatta x