maanantaina, lokakuuta 13, 2008

Englantilainen lounas

En ole yli kymmeneen vuoteen ulkomailla asuessani tarttunut englantilaiskuppiloiden lounastarjouksiin: Sunday roast, Yorkshire pudding ... etc. 

Eilen kuitenkin päätin toisin. Gary's mainosti lammasta, joka kuuluu ehdottomasti kärkipäähän suosikkisyötävien eläinten listallani. Lisähoukuttimena toimi jälkiruuaksi luvattu omenapiirakka.

Eipä näytä hassummalta, eihän? Mintusta tosin ei tietoakaan, mutta muutoin näyttävä ja kauniisti lautaselle aseteltu annos. Monin verroin komeampi kokonaisuus, kuin vaimoni itselleen valitsema thairuoka – joskin oli hinnoissakin eroa.

Entä maku? Thaimaassa syömiini muihin eurooppalaisiin aterioihin verrattuna ihan kelpo, mutta väkisinkin ryhdyin muistelemaan niitä lammasruokia, joita olen maistellut menneinä aikoina muualla. Kreikan saaristossa eritoten, mutta myös Espanjassa. 

Erityisen kiitoksen annan kasviksista, joita ei oltu kypsennetty liian pehmeiksi. Kastike oli makeahkon tahmean makuista ja liha selkeästi lammasta, mutta ehkä liiaksi kuivahtaneesta paistista veistetty. Silti kokonaisuus miellytti – sain mitä tilasin ja maksamalleni rahalle ainakin sen veroisen vastineen.

Englantilaisen lounaan hinta oli 295 bahtia, jota sopii verrata vaimoni thairuokaan 75 bahtia. Thaimaassa maksat itsesi aina kipeäksi, jos syöt eurooppalaisia aterioita – siinä toinenkin syy itselleni siihen, että suosin täällä thairuokia. 

Toisin sanoen: Vaimoni söi ja joi pullollisen vettä yhteishintaan 110 bahtia (minkä verran muuten maksoimme edellisenä iltana molempien ruokailuista yhteensä, kun söimme katukeittiön antimia ja joimme vettä). Oma lounaani ja olut maksoivat 360 bahtia, joten kokonaisuudesta pulitimme niukkoine tippeineen lähes 10 euroa. 

Ei paha kuitenkaan, kun muistelen kesällä Suomessa maksamiamme hintoja. Jos siis jompaan tai kumpaan suuntaan saan vapaasti matkustaa, niin tänne tulen aina mieluummin – myös makujen vuoksi.


4 kommenttia:

I ovn kirjoitti...

Ihan asiallisen näköinen lammasannos. Tykkään thairuuasta mutta pidemmällä reissulla alkaa tulemaan jo mielitekoja tuttuihin makuihin. Huoltoasemilta saatavilla hod dogeilla saa pahimmat vierotusoireet jo paikattua.

Siellä tulee syötyä pääasiallisesti paikallista kotiruokaa, seuraavaksi suosituin on katukeittiöt (khau niau, som tam puu plaa raa, kai jang) ja sitten ravintolat. Kala on erinomaisen hyvää siellä ja sitä tulee syötyä usein.

Ape The Monkey kirjoitti...

hihihi, 3000 rikki. Onnea OC ja jatka samaan malliin.

Old Chap kirjoitti...

Kiitokset - sekä teille että kaikille niille, jotka ovat blogiani ryhtyneet seuraamaan. Tänään siis meni rikki 3000 kävijän raja, mikä syntyi tulokseksi alle kuukauden kuluessa siitä, kun kirjoitin blogin ensimmäisen (17.09.2008) avauksen.

Eilinen puolestaan rikkoi yhden päivän kävijämäärän ennätyksen – blogissa vieraili 312 lukijaa!

Näistä lähtökohdista on hyvä jatkaa. Ja aamulla kirjoitankin sitten seuraavan kertoen, miten hävettävän halvalla täällä Prasatissa voi saada herttaista palvelua.

Pysykää mukana – minä kerron teille ... OC

Ape The Monkey kirjoitti...

Hola OC, vaikka olet jo höyhensaarilla palasin vielä sanomaan että annan erikois bojot kirjoituksesta joka koski muurahaisia.
Ongelma ja ratkaisu. Ihan älyttömän loistava juttu.
Sellaisista jutuista minä pidän.
Mikäli täällä saa esittää toivomuksia niin olisi yksi mielessä.
Voisitko kirjoittaa siitä vihreästä käärmeestä joka elää puissa?
Saa kirjoittaa muistakin olioista kuten niistä kenkälaatikon kokoisista sammakoista. Käärme kuitenkin on minulle tärkein.
Toivon m yöhemmin lisää :)