torstaina, lokakuuta 09, 2008

Kiusaavatko ötökät?

Eurooppalainen kohtaa Thaimaassa usein tuttuja, mutta kuitenkin vieraan oloisia ötököitä. Minua ryhtyivät kiusaamaan työpöydälle ilmestyneet pienenpienet muurahaiset ...

Harmin aiheena oli ennen kaikkea se, että oletin niiden marssivan joukolla myös tietokoneeni uumeniin ja tekevän siellä ties mitä. 

Keittiössä ja talon muissa kohteissa niitä riitti samalla tavoin. Jos jätit vähäisiäkin murusia jonnekin, ilmestyi sinne ällistyttävän äkkiä ötököiden armeija, muodostaen suoranaisen mustan juovan kulkutiestä, jota pitkin kohteeseen mentiin ja sieltä tultiin.

Thaimaalainen vaimoni tiesi lääkkeen. Menimme markkinoille ja eräästä teltasta sitten löytyi kauppiaalta kuvan mukainen pakkaus, sisällä puikko, joka on täsmälleen kuin kouluissa käytetty taululiitu.

Rajasin sillä työpöydän reunukset ja siihen loppuivat muurahaishavainnot. Sama juttu keittiössä, pihaoven vierustalla, kylpyhuoneessa ... ei ötökän ötökkää enää siellä, minne oli liidulla vedetty viivat!

Paras osoitus liidun tehosta on se, että työpöytää on pyyhitty viivoituksen jälkeen puhtaaksi säännöllisesti, jolloin liitujälkiä ei havaitse enää ihmisen silmin, mutta edelleen – yli kaksi viikkoa käsittelyn jälkeen – muurahaisista ei tietoakaan. 

Suosittelen siis tätä tuotetta itse kullekin – ja ehkä se toimisi samalla tavoin myös Suomessa, joten ostakaa sellainen kokeeksi tai matkamuistoksi, kun vierailette Thaimaassa (printtaa kuva ostoslistaksi ja kysy tuotetta kaupoista). 


6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No nyt selvis syy omaan huonoon koulumenestykseen- opettajien liiallinen liidunkäyttö!

Matkailija

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä vinkki ! Täytyy kokeilla seuraavaksi anoppilassa jossa nuo samaiset pienet muurahaiset oli todellinen riesa.

The Phantom

Anonyymi kirjoitti...

Sawatdii ton jen..

Kuvittelin ensiksi, että alat puhumaan ihmisistä, mutta et sentään.
Oleskeleeko siellä Prasatissa muita suomalaisia?Itse oleilen teistä n. 30-40km päässä (länteen), silloin kun siellä olemme, enkä ole törmännyt yhteenkään.Tutun oloisia ovat muurahaiset ja vasta-aineet.Kannattaa valmistautua kiperiin kysymyksiin suomen tullissa, jos löytävät laukustasi moisia aineita :)

"kauaksi on pitkä matka"

Anonyymi kirjoitti...

Noihin etelänmaiden myrkkyihin ja "karkotteisiin" on syytä suhtautua pienellä varauksella.
Voipi miettiä, miksi niitä ei ole hyväksytty Suomessa käytettäviksi.
Minä ainakin saan päänsäryn jo noista pistorasioissa haihdutettavista hyttyskarkotteistakin.

Muuten mielenkiintoinen blogi, kiitos siitä!

ApoHi

Anonyymi kirjoitti...

Viime lomalla käytin itse tavallista hyttyskarkoitepuikkoa vai mikä stick se oli. Tein kaksi rengasta pöydän jokaiseen jalkaan ihan alas. Kestoa en osaa sanoa, mutta ainakin muutaman päivän toimi samassa paikassa uusimatta. Pöydän jaloista se ei sitten vahingossa tartu käsiin eikä sitä tarvitse niin paljon kuin pöytätasolla.

Petri_Petri

Anonyymi kirjoitti...

Täällä Tampereella käytetään niihin mustiin pieniin pirulaisiin kanelia. Myrkytöntä ja hyvin toimii. Milläs saatte mut pitään lomaa ja tuleen Thaimaahan? Kuulostaa liian hyvältä paikalta ollakseen totta. Alkaa olla ämpäri täynnä työ asioista.

T:Talkkari