perjantaina, lokakuuta 03, 2008

Aikaisin aamutuimaan


Kerroin jo aikaisemmin aamukahvin hetkistä Prasatin keskustassa ja nyt täydennän tuota tarinaa tuorein kuvin.

Täällä mennään nukkumaan varsin aikaiseen aikaan ollen valmiita nousemaan samaan aikaan auringon kanssa. 

Sen mukaisesti ensimmäiset palvelupisteet avataan aamuisin jo ennen auringon nousua. Prasatin linja-autoaseman tuntumassa on tori (markkinat), mistä moni paikallinen asukas hakee aamuisen ateriansa, joka on siinä samassa paikan päällä tuoreista aineksista valmistettu. 

Useat kaupatkin avaavat ovensa anivarhain, sillä täällä eletään asiakkaiden tarpeiden tahtiin eikä aukioloaikoja rajoiteta. Esimerkiksi kaikki 7-eleven myymälät (joita on Thaimaassa lähes 4500 ja niistä kolmannes Bangkokissa) ovat avoinna vuoden kaikkina päivinä 24 tuntia vuorokaudessa.

Samaan aamuiseen torikäyntisi aikaan voit nauttia myös kupillisen tuhtia kahvia ja puraista muutaman "patong-goon" (öljyssä rapeakuoriseksi friteerattua munkkitaikinaa) – joiden oheen saat automaattisesti mukillisen teetä kaupan päälle – ja samalla tilaisuuden vilkaista tuoreesta sanomalehdestä uusimmat uutiset.

Aamut ovat autuasta aikaa. Ilma vielä raikasta hengittää, lämpötila suotuisan viileä ja tunnelma toisenlainen kuin täyden päivän kiireisessä hyörinässä. Suosittelen, avaat sitten silmäsi missä kaupungissa tahansa, mutta varsinkin Thaimaassa. Varhaiseen aikaan tapaat kaikkialla aitoja ihmisiä ja saat mukaasi toisenlaisia muistoja.





5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

very clever.

tapsa kirjoitti...

...niin siellähän on jo iltapäivä kun itse istun parvekkeella Vuosaaressa aamukahvitupakalla.
Tänään lähti 25. vuosi käyntiin...

Anonyymi kirjoitti...

Aamu on sinänsä erilaista ja mielenkiintoista aikaa.
Harmillisesti (?)vain itse olen iltaihminen ja aamulla on niiiin ihana nukkua pitkään.
Jos nyt kevätmatkani Goaan toteutuu
, täytyy yrittää joskus heräillä aikaisin ja tunnustella aamun fiiliksiä.
ps. On niin kiva lukea kertomuksi-
asi sieltä - tuntuu kuin itse olisin (melkein) paikalla.
terv. Suoratukka

Old Chap kirjoitti...

Phah! Se on kuule Suoratukka silleen, että yksikään todellinen aamuihminen ei ikinä osaisi nauttia päivän varhaisista hetkistä yhtä kummastuneen onnellisin mielin kuin me iltaihmiset!

Minä en ikinä malta mennä nukkumaan, mutta monasti aikaisen aamun ylösnousun vääntäminen tuo niin suuren palkinnon, että siihen kannattaa vaikka herätyskellon avustamana ryhtyä.

Tasapainottelun vuoksi suosittelen aamun ja illan väliin siestaa. Se on yksi niitä hyviä asioita, joita Espanja on minulle opettanut – breikki kesken päivää on vähän kuin vetäisit vieterin uudelleen.

Ape The Monkey kirjoitti...

Mie klikkasin sen kolme donaaa, JIHHAAAAAAA!!!